Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bevalling ’s nachts even veilig als overdag

Ziekenhuizen hebben de verloskundige zorg in de nachtelijke uren sterk verbeterd. Het is nu net zo veilig om 's nachts in een ziekenhuis te bevallen als overdag. Dat schrijven twee deskundigen op het gebied van babysterfte in het vakblad Medisch Contact.
Bevalling ’s nachts even veilig als overdag

In 2008 hadden twee andere gynaecologen aan de bel getrokken, omdat de babysterfte in ziekenhuizen doordeweeks buiten kantoortijden 23 procent hoger bleek te liggen dan overdag. Dat zou onder meer te wijten zijn aan een gebrek aan ervaren personeel in de nachtelijke uren, schrijft Medisch Contact. De cijfers kwamen uit de periode 2000-2004.Gynaecoloog Loes van der Leeuw-Harmsen en medisch bedrijfskundige Hans Schaaf hebben nu de cijfers uit de periode 2004-2008 geanalyseerd en daaruit blijkt dat er geen verschil meer is. Ze denken dat dit onder meer komt doordat ziekenhuizen meer verloskundigen in dienst hebben genomen en ook in het algemeen scherper letten op de veiligheid. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.