Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Bevlogen kameraadschap stuwt prestaties arts op’

Philip van de Poel
Redacteur Zorgmanagement
Kameraadschap en bevlogenheid, dat zijn de drijvers die dokters tot optimaal presteren bewegen, constateert promovenda Myra van den Goor van de University of Twente op basis van honderden reflecties, interviews en vragenlijsten. Door een verzakelijkt klimaat in de zorg zijn deze kernwaarden de afgelopen jaren in de knel geraakt. Tijd om de mens weer centraal te stellen in plaats van proces, registratie en productie, vindt Van den Goor.
Promovenda Myra van den Goor
Premium

‘De afgelopen jaren is er

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

2 REACTIES

  1. Wat een boeiend onderwerp ! En wat een perfect idee van dat tijdschrift. dat zouden meer promovendi moeten doen. Idee/suggestie: Ik maakte na mijn eigen promotie (arbeidstevredenheid onder artsen) een podcast met de belangrijkste resultaten.
    Waar is dat tijdschrift te bestellen/verkrijgen?

  2. Lees alle reacties
  3. het centraal stellen van patiënten en een respectvol gedrag naar patienten toe schiet al heel lang ernstig tekort – coronasituatie even buiten beschouwing gelaten. ik stel voor om de term patiënt (opnieuw) te laten vervallen en te herzien in de benaming client: dat geeft de verhouding wat meer gelijkwaardigheid, daar waar die op dit moment (opnieuw: coronasituatie ven buiten beschouwing gelaten) vaak ernstig uit balans is. In de medische wereld heerst helaas een ernstige vorm van angstcultuur en ook dat lijkt mij een prioriteit in het oppakken van problematieken

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.