Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beweging 3.0 maakt 16 miljoen vrij met verkoop vastgoed

Redacteur Zorgvisie
Beweging 3.0 heeft eind vorig jaar een aantal panden verkocht waarin geen zorg meer werd verleend. Dat heeft de ouderenzorgorganisatie in totaal 16 miljoen euro opgeleverd.
Vastgoed-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

Midden december 2016 kon Beweging 3.0 al voor vijf miljoen aan panden verkopen, aan het eind van de maand werd er nog eens voor 11 miljoen euro vastgoed verkocht. De verkoop werd in het jaarverslag dat de organisatie begin december deponeerde al genoemd. Toen was Beweging 3.0 ‘in een vergevorderd stadium’ met de verkoop, maar was nog onduidelijk wanneer de verkoop afgerond zou zijn.

Geld vastgoed voor herstelplan  
Het geld van de verkoop gebruikt de ouderenzorgorganisatie het geld om leningen af te lossen en het herstelplan versneld door te voeren. Er wordt voor 10 miljoen aan schulden afgelost en de overige 6 miljoen gaat onder meer naar het klaarmaken van de verpleeghuizen en –afdelingen in de regio voor zwaardere zorg. Dat de verkoop gelukt is, noemt bestuurder Lex Baaij ‘een prachtig resultaat, dat ruim boven de verwachting is uitgekomen.’ Beweging 3.0 kan volgens hem 2017 ‘met hernieuwde energie starten, het fundament van de organisatie verstevigen en nog beter focussen op de medewerkers en cliënten.’

Beweging 3.0 is een van de zorgorganisaties die op de zwarte lijst van de IGZ staan en kreeg in oktober 2016 nog acht maanden de tijd om de zorg te verbeteren.

Dossier ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven. Lees meer

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.