Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bewoner Abrona stikte in pannenkoek

Redactie Zorgvisie
De 56-jarige man die deze maand overleed in een zorginstelling van Abrona in Maarssen, is gestikt in een pannenkoek. Dat heeft de politie donderdag bevestigd.

De man met een verstandelijke beperking stierf op 18 juli. Abrona maakte daar een dag later zelf melding van bij de politie. “Wij onderzoeken iedere niet-natuurlijke dood”, zegt een politiewoordvoerder. “De man is gestikt in een pannenkoek. Momenteel onderzoeken we de omstandigheden waaronder dit is gebeurd”, aldus de zegsman.

Politieonderzoek

Belangrijke vraag in het politieonderzoek is of er toezicht van het personeel was en of dat toezicht op de bewoners op dat moment ook nodig was. De onderzoeksresultaten worden einde van deze week verwacht. “Die gaan naar justitie. Zij beslissen of er sprake is van nalatigheid of schuld”, zegt de politiewoordvoerder.

Bestuursvoorzitter Nico Peelen

Bestuursvoorzitter Nico Peelen van Abrona in Maarssen zei eerder tegen Zorgvisie dat het overlijden van de man niets te maken heeft met personeelstekort of de inzet van flexwerkers. Een anonieme bron zou hebben gesuggereerd dat het aantal flexwerkers de oorzaak is van de dood van de bewoner. (ANP)

Lees ook:

Politie onderzoekt sterfgeval bij Abrona

Uitstel nieuwbouw zorginstelling Abrona

Huisvesting gehandicapten is verbeterd

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.