Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bijna drie miljard extra voor bouw zorginstellingen

Het kabinet trekt tot de komende twee jaar 2,7 miljard euro extra uit voor de bouw en renovatie van zorginstellingen voor ouderen en gehandicapten. Hierdoor moet het mogelijk worden dat mensen in verpleeg- en verzorgingshuizen en (verstandelijk) gehandicapten allemaal een eigen kamer krijgen.

Staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid stuurt daarover vandaag een brief naar de Tweede Kamer. Met het geld kunnen ook verouderde instellingen, die vaak te kleine kamers en te weinig sanitaire voorzieningen hebben, worden aangepast. In principe moeten de verpleeginstellingen van Bussemaker ervoor zorgen dat iedereen een eigen kamer heeft tenzij ze zelf met zijn tweeën willen blijven, zoals echtparen. Hoewel er al vele jaren over gesproken wordt, liggen in sommige instellingen voor langdurige zorg nog steeds meerdere mensen samen op een kamer. Wanneer de aanpassingen klaar zijn, is niet duidelijk

Bouwprogramma

In de brief schrijft Bussemaker over de voortgang het bouwprogramma dat er meer woonvoorzieningen zonder inmenging van VWS en College bouw gebouwd kunnen worden. Kleinschalige woonzorgvoorzieningen kunnen dat al sinds enkele jaren. Met ingang van dit jaar is de werkingssfeer van de beleidsregel uitgebreid en vallen ook voorzieningen van grotere omvang eronder. Daarnaast zijn de administratieve lasten in het programma aanmerkelijk verminderd. (ANP)

Lees ook:

Bouwlasten nog niet in AWBZ-tarieven

Markt bouwt niet wat ouderen willen

Bouwklimaat binnen AWBZ verslechtert

1 REACTIE

 1. Geachte. Staatssecretaris Jet Bussemaker.
  Ik wil hier even op in gaan Nu er, 2,7 miljard euro beschikbaar komt voor nieuwbouw en renovatie van zorginstellingen. Mijn broer heeft een zwaar niet aangeboren hersenletsel en is daardoor zwaar gehandicapt.
  Ook geld dit voor de andere bewoners met (NAH) die daar ook wonen.
  Mijn broer Zit al 8 jaar in een instelling, waarvan twee jaar Mediant Bozeide afdeling 44 enschede.
  Die speciaal voor mensen met (NAH) is.
  heeft 24 uur verzorging nodig .De afdeling Moet warmer en huiselijk aangekleed worden,ook moet er een snoezel kamer komen,is dit een goed hulpmiddel voor deze mensen en ook een comfortroom zou zeer geschikt zijn. Dan kan de separeer cel eruit daar ben ik vel op tegen,daar horen deze mensen niet in. Ook de slaapvertrekken mogen wel sfeervoller voor deze mensen. Zij hebben ook recht op een menswaardig bestaan.
  Het zou heel goed zijn om er eens over na te denken ,dat er voor deze mensen met een niet aangeboren
  Hersenletsel een woonvorm in het oosten komt , waar ze tot hun recht komen.
  Ze horen niet tuis in een instelling, ze hebben aandacht, warmte en liefde nodig, het zijn nog jonge mensen.
  En ook de ouderen in de zorg hebben aandacht , warmte en liefde nodig.
  Met vriendelijke ,groet Rikie zeën.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.