Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bijna zes miljoen verlies voor VUmc

Redacteur Zorgvisie
Het VUmc heeft in 2015 voor het tweede jaar op rij verlies gedraaid. Het ziekenhuis sloot het jaar af met bijna zes miljoen euro in de min.
Broekriem - Fotolia -400.jpg
Fotolia.

Het Amsterdamse VU medisch centrum sloot 2015 af met een verlies van bijna zes miljoen euro, in 2014 was dit nog 3,5 miljoen euro in de min. Dat blijkt uit het jaarverslag over vorig jaar dat het ziekenhuis heeft gedeponeerd. De omzet van het VUmc was vorig jaar bijna 750 miljoen euro.

Verklaring verlies
De rode cijfers zijn voor een deel te verklaren door de investeringen die het ziekenhuis de afgelopen jaren heeft gedaan. Zo is er geïnvesteerd in de bouw van het Imaging Center, een centrum waarin de nieuwste medische beeldvormende technieken bij elkaar komen. Daarnaast is het VUmc overgestapt op het epd van EPIC. De activering van dit dossier leverde een negatief resultaat van 13,8 miljoen euro op per 1 januari 2015. Deze investeringen zijn meegenomen in de meerjarenbegroting, staat in het jaarverslag te lezen. Ook met bezuinigingen van 15 miljoen euro in 2016 en 10 miljoen euro in 2017 is rekening gehouden in de begroting.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.