Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bijrol voor ziekenhuizen in rampenhulpverlening

Ziekenhuizen doen niet volwaardig mee aan de rampenoefeningen van de veiligheidsregio's. Dat zegt NVZ vereniging van ziekenhuizen naar aanleiding van de grote rampen oefening ‘Voyager’, die Binnelandse Zaken en Veiligheidsregio Rotterdam op 3 oktober in Rotterdam organiseerde.

Het Erasmus MC was gevraagd paraat te staan tijdens de rampenoefening. Vier uur lang stonden twee medische teams klaar voor wat na afloop van de oefening een handjevol ‘slachtoff ers’ bleek te zijn. Op het Veiligheidscongres 2007 stelt NVZvoorzitter Joan Leemhuis-Stout dat “de relatie tussen brandweer en politie met het ziekenhuis nooit tot volle wasdom gekomen is.” Volgens Leemhuis-Stout moeten ziekenhuizen de kans krijgen volwaardig mee te oefenen. Zij vestigt haar hoop op de tien miljoen euro die het ministerie van VWS in 2008 voor de ‘witte kolom’ gaat vrijmaken. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.