AbvaKabo rekent voor eigen parochie

De omvang van veranderingen in de langdurige zorg en de onzekerheid die dat voor mensen met zich meebrengt, zijn niet gering. Maar met zijn paginagrote krantenadvertentie gaat de Abvakabo de zorg niet redden.
AbvaKabo rekent voor eigen parochie

De hervorming van de langdurige zorg is door de Tweede Kamer. Het parlement heeft bij amendement her en der nog enkele verstandige punten en komma’s aan het wetsvoorstel toegevoegd, zoals de cliëntondersteuning, hun eigen proactieve rol bij de opstelling van het zorgleefplan en de wettelijke verplichting voor gemeenten en zorgverzekeraars om hun samenwerking vast te leggen.

Kosten AWBZ

In totaal geeft het kabinet 3 miljard minder uit aan de langdurige zorg dan oorspronkelijk geprognosticeerd was. Staatssecretaris Van Rijn meldde dat in 2017 nog steeds evenveel aan langdurige zorg wordt uitgegeven als vandaag de dag. Even wat cijfers. De AWBZ kostte

6
48

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.