Altijd handen wassen

Zorginstellingen investeren flink in trainingen die het personeel moeten wijzen op het belang van handen wassen. Onzin. Iedereen weet dat het belangrijk is, dus nog meer training heeft geen zin. Zet liever in op slimme technologie.
Dirk de Korne

Ik twijfelde of ik ja moest zeggen. De afgelopen drie jaar schreef ik onder de kop ‘Gedachtegoed’ een column voor een krant*. Een dergelijk opschrift geeft de columnist vrijheid en flexibiliteit in het kiezen van onderwerpen. Maar de lezer schijnt van verandering te houden. Men wilde minder columns en een strakker geredigeerde inhoud. En dus behaagde het de redactie me in te delen in de rubriek ‘wetenschap & technologie’.

Wetenschap – daar kan ik me nog iets bij voorstellen. Kwaliteit van zorg verbeteren, mijn hobby en broodwinning, vraagt een wetenschappelijke benadering en de vraag of, hoe en waarom iets werkt,

6
66

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.