Compliance? Wat bedoelt u?

De afgelopen maanden was er geen ontkomen aan. Zodra je de krant open had geslagen of tv aanzette was de zorg in beeld. Niet alleen positief, maar geregeld vooral ook negatief: van vermeende fraude in de zorg, onveilige zorg tot privacygevoelige data die via een zorginstelling op straat zou liggen en ga zo maar door.
Compliance? Wat bedoelt u?
Foto: Sarah Beeston

Het is opvallend hoe snel een negatief beeld zich meester lijkt te maken van alles wat met de zorg te maken heeft. Dat beeld is uiteraard niet terecht, maar het is lastig uit de hoofden van de mensen te krijgen. Voorkomen is beter en daarin speelt compliance een belangrijke rol. Ieder zorgaanbieder krijgt te maken met de naleving van wet- en regelgeving. Iedere zorginstelling heeft een functionaris nodig, een compliance officer, wiens verantwoordelijkheid het is te zorgen dat in de organisatie aan alle toepasselijke regels wordt voldaan. Hoe pak je dat aan?

Regels

De eerste stap is in beeld krijgen

10
464

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.