Staatssecretaris Martin van Rijn hecht grote waarde aan goede wijkverpleging als middel om de zelf- en samenredzaamheid van de Nederlanders te versterken. Zodat wij langer baas over ons leven kunnen blijven, langer zelfstandig kunnen blijven wonen en, ook belangrijk, minder snel een beroep hoeven doen op dure zorgvoorzieningen.
Artikel bewaren
U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan
Login of Maak een account aanOok de wijkverpleegkundigen profiteren van de nieuwe visie. Zij hebben hun vak en verantwoordelijkheden terug en krijgen meer ruimte om samen met de klant te bepalen wat hij of zij nodig heeft en wat er wel en niet mogelijk is.
Minder regels
Nu alleen de financiering en administratie nog aan de nieuwe visie aanpassen. Ook daaraan wordt naarstig gewerkt. Vereenvoudiging is het devies, minder regels. Dat is gezien de vele belangen die gediend moeten worden en de talrijke partijen die bij de uitvoering betrokken zijn, geen sinecure. Sterker, sinds de opsplitsing van de AWBZ in de Wet langdurige zorg (Wlz),
Weet de Nederlander inmiddels dat 30% van de zorg sinds de marktwerking, 2005, gaat naar NIET HANDEN aan de patienten? Weet de Nederlander dat er dus zo"n 30 miljard per jaar eigenlijk arbeidsvoorzieningsplaatsen zijn ,zeg een soort Melkertbanen? Wanneer gat de VVD toegeven dat de marktwerking 30 miljard spendeert aan deze vorm van arbeidsvoorziening op kosten van de zorg? Wijkverpleging zo belangrijk zeker bij de afbraak van intra murale zorg. En maar weer regels erbij. Wie verdiend daar geld aan?
Sinds Brinkman/Dees weten we dat die gasten op het ministerie niet te vertrouwen zijn.