Gemiddeld tarief wijkverpleging werkt averechts

Staatssecretaris Martin van Rijn hecht grote waarde aan goede wijkverpleging als middel om de zelf- en samenredzaamheid van de Nederlanders te versterken. Zodat wij langer baas over ons leven kunnen blijven, langer zelfstandig kunnen blijven wonen en, ook belangrijk, minder snel een beroep hoeven doen op dure zorgvoorzieningen.
Rob van Dam

Ook de wijkverpleegkundigen profiteren van de nieuwe visie. Zij hebben hun vak en verantwoordelijkheden terug en krijgen meer ruimte om samen met de klant te bepalen wat hij of zij nodig heeft en wat er wel en niet mogelijk is.

Minder regels
Nu alleen de financiering en administratie nog aan de nieuwe visie aanpassen. Ook daaraan wordt naarstig gewerkt. Vereenvoudiging is het devies, minder regels. Dat is gezien de vele belangen die gediend moeten worden en de talrijke partijen die bij de uitvoering betrokken zijn, geen sinecure. Sterker, sinds de opsplitsing van de AWBZ in de Wet langdurige zorg (Wlz),

2
39

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.