Kiezen uit zes kwaden

De hele sector zorg en welzijn is in de greep van de vraag: hoe valt op de zorgkosten te besparen? Als de kosten het probleem zijn, zou je verwachten dat er vooral gesneden wordt in de duurste functies in plaats van parttime thuiszorgmedewerksters te ontslaan.
Kiezen uit zes kwaden

Het Sociaal en Cultureel Planbureau publiceerde medio september zijn onderzoek naar mantelzorg: Hulp geboden. Een verkenning van de mogelijkheden en grenzen van (meer) informele zorg. Het ministerie van VWS had om dit onderzoek gevraagd omdat ze wilde weten hoe in Nederland meer vrijwilligers geworven kunnen worden. Dit is volgens VWS nodig omdat anders de zorg onbetaalbaar wordt.

De hele sector zorg en welzijn is in de greep van de vraag: hoe valt op de zorgkosten te besparen? Een veelgehoorde oplossing is het werk van de ‘dure’ professionals overdragen aan onbetaalde krachten. Voorstanders presenteren best practices (zoals de Netwerkcoach),

9
36

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.