Machtsbalans

Oud-VWS-minister Hans Hoogervorst keurt zijn eigen zorgstelsel en is bijzonder in zijn nopjes. In de Volkskrant noemt hij de positionering van zorgverzekeraars ‘glanzend geslaagd’. De concurrentie op prijs en kwaliteit is in volle gang en jaarlijks stapt zo’n vijf procent van de verzekerden over.
machtsbalans (2).png
Fotolia

Hoewel de vergelijking met de slager-die-zijn-eigen-vlees-keurt, voor de hand ligt, heeft Hoogervorst hier een punt.

Zorgverzekeraars
Zorgverzekeraars onderscheiden zich wel degelijk met hun keur aan polissen, al was het vorig jaar iets teveel, maar dat hebben ze alweer recht gezet. Als het ons als zorgconsument niet bevalt, kunnen we na een jaar naar de concullega. In de concurrentie op prijs worden zorgverzekeraars steeds vaardiger en verzekerden bekijken hun polisvoorwaarden steeds kritischer. Dat gaat dus, stelselmatig, de goede kant op.

Ziekenhuizen
Ook het speelveld is minder ongelijk. Zorgverzekeraars zijn door zorgaanbieders nogal eens weggezet als machtswellustelingen en in de eerste periode

0
67

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.