Onderhandelaarsakkoord cao VVT is historische misser

Na maanden steggelen is op 24 september een onderhandelaarsakkoord gesloten voor een nieuwe cao Verpleeg- en Verzorgingstehuizen en Thuiszorg (VVT). Als dit akkoord werkelijkheid wordt, zal het desastreuze gevolgen hebben voor medewerkers in de thuiszorg. Tienduizenden medewerkers zullen hun vaste baan verliezen.
Onderhandelaarsakkoord cao VVT is historische misser

Er is al veel te doen geweest over deze cao. Vooral de beloning van de circa honderdduizend huishoudelijke hulpen was een heikel punt. De afgelopen jaren is er sprake van een ware race to the bottom binnen de huishoudelijke hulp. Werkgevers en vakbonden zijn het erover eens dat dit gestopt moest worden. Concurrentie op loonkosten moet worden vermeden. Huishoudelijke hulpen hebben recht op een fatsoenlijk salaris met een fatsoenlijk tarief van de gemeente.

Tot zover de gedeelde principes. Beide partijen konden het niet eens worden over de manier waarop dit tot stand zou moeten komen. Tot de cao-onderhandelaars vorige week

7
40

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.