Ongezond voyeurisme

De leden van de Tweede Kamer willen dat iedereen in Nederland kan zien hoeveel geld zorgbestuurders uitgeven aan taxiritten, flessen wijn, sneeuwkettingen en zonnebrillen. De gedachte is dat transparantie over declaratiekosten leidt tot bewuster declaratiegedrag.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Eric Bassant

En als woningcorporaties en scholen niet moeilijk doen over het vrijgeven van dit soort informatie waarom zouden bestuurders van ziekenhuizen, verpleeghuizen en ggz-instellingen dat dan wel doen?

Hoorzitting
Deze week was er een hoorzitting over dit belangwekkende thema. Een van de sprekers was Boele Staal, voorzitter van de raad van toezicht van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Hij is niet van plan om te publiceren hoeveel biefstukken zijn directieleden hebben gegeten. Hij vindt dit een zaak van de interne toezichthouders. Boudewijn Ponsioen, bestuurder van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, gaf tijdens dezelfde hoorzitting aan dat het fijn zou zijn

0
58

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.