Samenwerking gemeenten en zorgverzekeraars kan nog beter

Uit de inventarisatie van samenwerkingsprojecten die de VNG vrijdag publiceerde, blijkt dat zorgverzekeraars en gemeenten heel wat doen, maar een aantal belangrijke kansen laten liggen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Guus-Schrijvers300.jpg

Er bestaan vele samenwerkingsprojecten tussen gemeenten en zorgverzekeraars. Het merendeel daarvan betreft experimenten met de uitvoeringspraktijk van professionals in het medische en sociale domein. Dat betekent dat lokale aspecten zoals de inrichting van het wijkteam in de projecten domineren. Daarom is het niet eenvoudig ervaringen toepasbaar te maken voor andere gemeenten. Deze bevindingen staan te lezen in de inventarisatie die op vrijdag 4 augustus via een nieuwsbrief van de VNG werd gepubliceerd. Onderzoeksbureau AEF te Utrecht inventariseerde de projecten bij zorgverzekeraars en Wmo-regio’s van gemeenten. De AEF rapportage bestaat uit een algemeen gedeelte en een bijlage met korte projectbeschrijvingen per

1
264

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.