Bodemsalaris huishoudelijke hulp is tientje per uur

De nieuwe CAO voor verpleging, verzorging en thuiszorg 2014-2016 is aangemeld bij het ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid (SZW).

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Bodemsalaris huishoudelijke hulp is tientje per uur

Het allerlaagste uurloon dat mogelijk is voor een huishoudelijke hulp bedraagt tien euro per uur. In maart gaat deze schaal omhoog naar 10,15 per uur. En in 2016 is het bodemtarief 10,18 euro per uur.

Onderhandelingen

BTN, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, NU’91, FBZ en ActiZ konden uiteindelijk na drie onderhandelingsronden onder leiding van onafhankelijk voorzitter Jacques Tichelaar de cao naar het ministerie van SZW sturen. Nu is het wachten op de kennisgeving van ontvangst van de minister, want dan is de nieuwe CAO VVT een feit.

Conflict

Nu het bodemsalaris bekend is blijft de vraag wat

2
449

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Tien Euro per uur als voorstel voor het uurloon van een huishoudelijke hulp. Zulke voorstellen komen uit een bananen democratie. Je moet toch van een onbeschoft soort zijn om met zo’n voorstel te komen. De gemeente ambtenaren lachen zich kapot want zij zelf zitten met hun uurloon minimaal er 3x bovenop!!!!! voor praten en koffie drinken

  2. Lees alle reacties
  3. Tsja deflatie en tegenstrijdigheid. Het zure is de uitlating van het ministerie dat er ruimte is om de salarissen van de ambtenaren te verhogen. Hoeveel ambtenaren zouden er in dit regeerakkoord ook al weer wegbezuinigd worden? Daar hoor je ze niet meer over. Tweedeling in dit land geeft bij een grote groep het gevoel van machteloosheid en rechteloosheid.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.