Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bonden bezorgd over contracten ziekenhuispersoneel

Vakbonden Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak maken zich zorgen over medewerkers van het failliete Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. Volgens de bonden bieden ziekenhuizen die het personeel overnemen, de medewerkers korte tijdelijke contracten aan tegen slechtere arbeidsvoorwaarden.
Bonden bezorgd over contracten ziekenhuispersoneel
Foto: ANP - Arie Kievit

Dat lieten de bonden gisteren weten. Voorzitters Eric de Macker van CNV Publieke Zaak en Corrie van Brenk van Abvakabo FNV brengen vandaag een bezoek aan het ziekenhuis en gaan met het personeel in gesprek.

Failliet

De bonden vrezen ook voor de positie van medewerkers van andere ziekenhuizen. ‘Het wordt niet uitgesloten dat er meer ziekenhuizen failliet gaan en dat ook dan het personeel én de patiënt hiervan de dupe is’, aldus de vakbonden. Het Ruwaard van Putten ging op 24 juni failliet. Het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis lieten dezelfde dag nog weten het ziekenhuis te willen overnemen.

1 REACTIE

  1. Zolang ziekenhuisdirecteuren onder het minimale uitvoeringsniveau functioneren hangt het bedrijf ziekenhuis aan een zijden draad! met alle financiele en organisatorische consequenties tot gevolg.
    Het ontbreek aan zoeken naar samenwerking, het durven loslaten van eigen PLAATS 1 en het doorgeslagen eigen IK en het eigen BETERWETEN het eigen beter kunnen REKENEN, dus allemaal GEMISTE COMPETENTIES!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.