Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Bouterse wil luxe zorghotel kopen

De Surinaamse president Desi Bouterse heeft zijn zinnen gezet op luxe Nederlands RCR Zorghotel in Paramaribo als nieuwe onderkomen. De Surinaamse regering wil het zorghotel voor 10 miljoen Amerikaanse dollars kopen om Bouterse en zijn staf te huisvesten, dat meldt de Volkskrant vandaag.
Bouterse wil luxe zorghotel kopen

Het luxe hotel met zwembad, dat amper twee jaar open is, is een van de grootste gebouwen van Paramaribo, aldus de Volkskrant. Het Nederlandse zorghotel is medegefinancierd door de Rabobank en kampt volgens directeur Redjinder Thakoersingh met een tegenvallende bezetting. Patiënten krijgen de verpleeghuiszorg in Suriname voor een flink deel niet vergoed uit de AWBZ.

Oppositie

De belangstelling van Bouterse voor het miljoenenpand aan de Suriname-rivier kan op weinig begrip rekenen van de oppositie. Volgens Nieuw Front is het weer een bewijs van geldverspilling onder Bouterse. ‘Deze regering denkt constant aan zichzelf in plaats van aan de noden van het volk’, zegt oud-minister en parlementslid Guno Castelen. ‘Er zijn nijpender zaken in het land. Nieuwe huisvesting voor het kabinet van de president hoort niet de hoogste prioriteit te hebben.’

Zorghotel

Volgens Thakoersingh, wiens RCR Health Centre in Driebergen ook een zorghotel in Spanje exploiteert, wordt er nog met drie andere partijen gesproken over een overname. Het Surinaamse zorghotel opende in november 2010 de deuren. Het doel was vooral oudere Surinaams-Nederlandse patiënten snel in hun geboorteland te laten revalideren in combinatie met een vakantie in een viersterrenhotel.

Slechte bezetting

Maar vanaf het begin kampte het hotel met een slechte bezetting van de 58 kamers. Volgens Thakoersingh was dit vooral te wijten aan maatregelen van het kabinet-Rutte om medische zorg buiten Europa te ontmoedigen. Thakoersingh: ‘Hierdoor moesten de cliënten een deel van de kosten zelf gaan betalen. Velen hebben dat geld niet. Het concept was goed: de mensen lopen en voelen zich hier ook beter. Het is een mooi project op een prachtige locatie maar het draait nog niet goed.’ (Volkskrant) / Beeld © ANP Peter Foley)

Lees meer:

AWBZ-zorg outsourcen naar Suriname

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.