Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bouw private kankerkliniek in Boxmeer start dit jaar

Mark van Dorresteijn
Hansa Oncology Clinics verwacht in het derde kwartaal van dit jaar toch van start te gaan met de bouw van een gespecialiseerd kankerziekenhuis in Boxmeer. Dat blijkt uit een brief van Hansa-directeur Lex de Lange aan het ministerie van Volksgezondheid, die in handen is van Medisch Contact.
Bouw private kankerkliniek in Boxmeer start dit jaar

In de brief zegt De Lange dat het traject vanwege de bouw- en economische crisis opgeschort is. De directeur zegt dat de vergunningen zo goed als rond zijn. Slechts de vergunningen voor de entree en parkeergarage moeten nog rondkomen. De Lange heeft ook de vergunningen verkregen om het private ziekenhuis te starten.

Uitstel bouw

De komst van het private ziekenhuis werd in 2007 met veel bombarie aangekondigd. In eerste instantie zou het project in Amsterdam komen, maar al snel werd Boxmeer als nieuwe locatie gekozen. Eind 2009 zou de eerste paal de grond in gaan, maar dat werd uitgesteld door de crisis.

Bouw ziekenhuis

Met de bouw en inrichting van het oncologisch ziekenhuis is een bedrag gemoeid van circa 200 miljoen euro. Hansa Oncology Clinics telt 200 bedden en krijgt de beschikking over zes radiotherapie ruimten. Eén van de investeerders is de Zernicke Group van ondernemer Lex de Lange. Zernicke zal een substantieel deel van de 200 miljoen bijdragen. Volgens Hansa-bestuursvoorzitter Hans van Holten ‘genoeg om te kunnen beginnen’.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Lees meer:

Syntrus Achmea Vastgoed koopt gebouw Maasziekenhuis Boxmeer

St. Radboud bouwt kankerkliniek in Boxmeer

Ziekenhuis Boxmeer heeft toelating binnen

Portret Lex de Lange

Lex de Lange: ‘Ziekenhuizen worden boos op ons’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.