Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brabant’s GGZ koppelt zorgprogramma’s met EPD

Mario Gibbels
GGZ Westelijk Noord-Brabant en Mobipro Benelux hebben een koppeling gemaakt tussen de verschillende zorgprogramma’s en de patiëntgegevens in het EPD. Hierdoor is een ordening ontstaan van de mogelijke begeleiding en behandelingen binnen de individuele situatie van patiënten.

De koppeling is gemaakt met de visuele productiviteitstool Mindjet MindManager. De visuele weergaven van informatie, ofwel mindmaps, bieden meer inzicht in de zorgprogramma’s voor zowel artsen en verpleegkundigen als de patiënten zelf.

Mindmaps

GGZ WNB werkte al langer met Mindjet MindManager om informatie rondom patiëntbehandelingen te ordenen. Mobipro heeft nu een plug-in voor MindManager gemaakt die de zorgprogramma’s koppelt met beschikbare informatie in het EPD. Op deze manier ontstaan volledige mindmaps die onder andere eenvoudig aantonen wat de bestedingen in tijd en dus geld zijn op patiëntniveau, een van de eisen van de zorgverzekeraars. Piet Schippers, verpleegkundig specialist bij GGZ WNB: “De mindmaps bieden een helder overzicht van de mogelijke begeleiding en behandelingen. Vanuit daar kunnen we vervolgens voor elke patiënt een zorgplan opstellen op basis van zijn of haar specifieke situatie en gegevens.”

Effectonderzoek

De eerste versie is geïmplementeerd en wordt nu in de praktijk getest door een stuurgroep binnen GGZ WNB. Later dit jaar moet versie 2.0 worden opgeleverd. Daarna zullen enkele honderden medewerkers met de toepassing gaan werken. Mariet Nefs, verplegingswetenschapper: “Gelijktijdig met de test is een wetenschappelijk onderzoek gestart dat het effect meet van het zorgprogramma op het welbevinden van de cliënt.” (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.