Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Brabantse ggz bereidt zich voor op sombere toekomst

Mark van Dorresteijn
Vijf Brabantse ggz-instellingen hebben een nieuw sociaal plan getekend om zich voor te bereiden op nadelige gevolgen bij komende organisatiewijzigingen. Het plan heeft een looptijd van vier jaar.
Brabantse ggz bereidt zich voor op sombere toekomst

GGZ Oost Brabant, Reinier van Arkel groep, GGz Breburg, GGZE en Novadic-Kentron, netwerk voor

Verslavingszorg, zijn bij het plan betrokken. Vanuit de werknemersorganisaties wordt het plan ondertekend door Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, FBZ federatie van beroepsverenigingen in de zorg en NU’91 beroepsorganisatie van de verpleging en verzorging. Hun leden hebben inmiddels ingestemd met het bereikte akkoord.

Behoud van werk binnen Brabantse ggz

Belangrijk onderdeel van het plan is de opzet van een gezamenlijk mobiliteitsnetwerk. Wanneer een medewerker boventallig wordt verklaard, heeft deze meer kans op werk binnen de Brabantse ggz. Dat gebeurt onder meer door herplaatsing binnen een van de deelnemende organisaties of elders in de zorgsector via het benutten van alle netwerken in de zorgketen. ‘De organisaties zelf kunnen op deze wijze beroepskracht ‘in huis’ houden. En dat is belangrijk gezien het dreigende tekort aan zorgmedewerkers binnen de komende vijf jaar’, zo vinden de organisaties. Ook de vacatures van de aangesloten instellingen worden geplaatst binnen het mobiliteitsnetwerk.

Subsidie

Voor de inrichting van dit netwerk is inmiddels een subsidie verkregen van 30.000 euro van het fonds O&O GGZ. Het O&O-fonds GGZ heeft als taak het arbeidsmarktbeleid in de ggz vorm te geven. Dat gebeurt onder andere door projecten op dit terrein te initiëren en financieren. Daarmee stimuleert het fonds dat de sector geestelijke gezondheidszorg zich op de arbeidsmarkt sterk en evenwichtig ontwikkelt.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter)

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.