Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brabantse ggz-organisaties bundelen kracht

Mark van Dorresteijn
Vijf Brabantse ggz-organisaties hebben een volgende concrete stap gezet in hun samenwerking binnen de Coöperatie A59. De partijen sloten gezamenlijk een contract met HR- & salarisleverancier Raet.
Brabantse ggz-organisaties bundelen kracht

GGz Breburg, GGZ Oost Brabant, GGZ Westelijk Noord-Brabant, Reinier van Arkel groep en De Viersprong worden gezamenlijk ondersteund op het gebied van personeels- en salarisadministratie. Binnen deze vijf organisaties werken in totaal ruim 7.500 medewerkers aan ggz-zorg voor inwoners van Brabant, die wonen in de regio’s langs de A59. Met dit contract is een behoorlijke kostenbesparing voor de gezamenlijke organisaties gerealiseerd en zijn mogelijkheden gecreëerd voor kwaliteitsverbetering.

Coöperatie A59

GGz Breburg, GGZ Oost Brabant, Reinier van Arkel groep, de Viersprong en GGZ Westelijk Noord-Brabant bekrachtigden op 5 november 2014 hun nauwere samenwerking ‘A59’. De oprichting van de ‘A59 Coöperatief’ was daarmee een feit. ‘Het doel van de coöperatie is de kwaliteit te verbeteren en kosten te verminderen ten gunste van cliënten. De organisaties kiezen bewust voor een niet vrijblijvende vorm van samenwerken. Dat betekent dat op de gekozen thema’s gezamenlijke besluitvorming plaatsvindt maar met behoud van profiel en eigenheid van iedere organisatie’, aldus Fred Pijls, bestuurder van GGZ Oost Brabant en voorzitter van het coöperatiebestuur. Bij de oprichting van de Coöperatie eind 2014 hebben de organisaties besloten om intensief te gaan samenwerken op verschillende thema’s zoals: opleiding & onderzoek & e-learning, facilitaire zaken & inkoop van goederen en diensten en salaris- & personeelsadministratie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.