Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brandbrief Twentse Zorgcentra

De zorg voor 150 zwaar verstandelijk gehandicapten in Twente loopt ernstig gevaar. Dat hebben de Twentse Zorgcentra geschreven in een brandbrief aan staatssecretaris Jet Bussemakers (VWS).

De Twentse Zorgcentra hebben recht op anderhalf tot twee miljoen euro als toeslag op het reguliere budget van de intramurale gehandicaptenzorg. Het Rijk had dat geld toegezegd, maar het potje voor de zogeheten toeslag extreme zorgbehoefte is voor dit jaar leeg.

Vastbinden

Door het gebrek aan geld is er in de Twentse Zorgcentra te weinig personeel die deze categorie zwaar gehandicapten kan verzorgen. Door het personeelsgebrek wordt de kans groter dat deze gedragsgestoorde patiënten geweld gebruiken tegen zichzelf en anderen. “In zo’n geval moeten we die patiënt vastbinden en dat willen we natuurlijk niet”, aldus Hans van der Molen van de raad van bestuur van de Twentse Zorgcentra.

Veiligheid

In een uitzending van EénVandaag liet Van der Molen zaterdag weten dat de veiligheid van de patiënten en zorgmedewerkers van de opvanghuizen de Losserhof en de ’t Bouwhuis in Losser en Enschede in het geding is. Staatssecretaris Bussemakers heeft nog niet gereageerd op de situatie bij de Twentse Zorgcentra. (ANP)

Links:

Twentse gehandicapten terug naar instelling

Naar de bossen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.