Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Bronovo en MC Haaglanden gaan fuseren

De Haagse ziekenhuizen Bronovo en Medisch Centrum Haaglanden willen per 1 januari 2014 fuseren. De ziekenhuizen gaan wel door met de samenwerking met het Groene Hart in de A12-Coöperatie. ‘Het is geen bestuurdersfeestje. De specialisten willen het.’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Bronovo en MC Haaglanden gaan fuseren
Foto: Bronovo

De twee Haagse ziekenhuizen werken al vijf jaar samen in de zogeheten A12-Coöperatie. In dat verband zijn de laagvolume kankeroperaties al geconcentreerd in de locatie Antoniushove. Medisch specialisten willen nu ook de hoogvolume operaties, zoals liesbreuken en galblaasoperaties, verdelen, maar dat kan alleen bij een fusie, verklaart Joop Hendriks, bestuursvoorzitter van het Bronovo.

Medisch specialisten willen fusie

De medisch specialisten zijn de motor achter de fusie, benadrukt  Hendriks. ‘Het is geen bestuurdersfeestje. De medisch specialisten willen het.’ De maatschap heelkunde is al gefuseerd. Andere specialismen, zoals de gynaecologen, anesthesisten, internisten en radiologen, overwegen ook een fusie.

Aantrekkelijke werkgever

De

2
181

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.