Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Brussel verwacht zwarte lijst voor de zomer

Mark van Dorresteijn
Nog voor de zomer verwacht Brussel een zwarte lijst voor artsen in de Europese Unie. Dat stelt Europees Commissaris Michel Barnier (Interne Markt). De Europese Commissie hamert al een tijd op een dergelijk overzicht van geschorste medici.
Brussel verwacht zwarte lijst voor de zomer
Foto: Stockxchng
Premium

In de EU-lidstaten en in

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Jazeker Amiz, een heel goed idee. Pas geleden hoorde ik van een collega dat een persoon met onvoltooide psychologie-opleiding als psychotherapeut aan de slag probeerde te komen in een kleine praktijk. Het lukte nog bijna ook, maar gelukkig deed men ‘even een controle’ navraag in BIG en bleek de fraude. In andere beroepen kan gefraudeerd worden, zoals het programma POW-LITIE die liet zien dat men gemakkelijk aan een verpleegkunde diplama kan komen, gedrukt op papier door een handlanger ontvreemd die bij vws zou werken……

  2. Lees alle reacties
  3. De les uit deze casus is NIET ALLEEN het natrekken van zorgverleners op de bestaande zwarte lijsten en registers, maar OOK het verifiëren van ALLE registraties van de praktiserende zorgverleners. Er zullen zeker zorgverleners actief zijn met dubieuze registraties, die in hun piepzak zitten door de aanhoudende berichtgeving van dr JS.

  4. En weer blijkt hoe ongelooflijk slecht of niet de IGZ in deze heeft gehandeld. Het is zo erg dat het bijna elke dag op Radio en TV openlijk wordt gezegd.
   Het wordt hoog tijd dat de IGZ eens binnen de zorg (zo breed mogelijk) onaangekondigde bezoeken doet en heel intensief praat met personeel en patienten. Om ge-enthousiastmeerd te worden kan men beginnen in verpleeg en verzorgingstehuizen.
   Anders doe ik het voorstel Veenhuizen (het Nederlandse Siberie) toch maar open te houden.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.