Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Bulk van de bezuinigingen bij de zorg

Formatiepartners VVD en CDA willen flink bezuinigen op de zorg. Volgens de Volkskrant wil de VVD 6,6 miljard euro bezuinigen op de zorg en het CDA 3,1 miljard. De krant baseert zich op een vertrouwelijk overzicht van het ministerie van Financiën.
Bulk van de bezuinigingen bij de zorg

Met name in de AWBZ willen VVD en CDA de kosten beteugelen. Beide partijen willen het verzekeringspakket uitkleden, waarbij de VVD veel verder gaat dan het CDA, zo schrijft de Volkskrant. De liberalen willen onder meer maagzuurremmers uit het basispakket, het eigen risico bijna verdubbelen en ook de huisarts onder het eigen risico brengen. Het CDA houdt het op een verhoging van het eigen risico met twintig euro.

Marktwerking

VVD en CDA denken beiden daarnaast geld te kunnen besparen door meer marktwerking, bezuinigingen op de huisartsenzorg, en de verplichting goedkopere medicijnen voor te schrijven.

PVV

Voor de derde gesprekspartner PVV liggen deze maatregelen veel gevoeliger. De cijferreeksen die nu bij de onderhandelaars liggen, laten zien dat CDA en VVD drie tot vier keer meer bezuinigen in de sociale zekerheid en de gezondheidszorg dan de PVV wil. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Veld vindt bezuinigingen onrechtvaardig

‘Veel pavlovreacties op bezuinigingen zorg’

Klink zet aanval in op zorgplannen VVD

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

5 REACTIES

 1. Ik roep ook al heel lang dat de zorg beter af is met veel minder zgn “managers”. Ook de vertrekpremies van de hoge omes mag wel wat minder. Vaak gaan ze snel daarna weer ergens anders voor veel geld aan de slag na op een vorige plek een rokende puinhoop te hebben achtergelaten.

 2. Lees alle reacties
 3. Ik ben het helemaal met Jappe eens. Kijk eens hoeveel bonussen naar waardeloze zakkenvullende bestuurders gaan. 90% van de bestuurders hebben geen enkele zorg achtergrond, hebben een grote babbel waarin zij zich meer voordoen dan in werkelijkheid zijn. En deze mensen komen erg ver, dit allemaal over de ruggen van de clienten en de keiharde medewerkers die daadwerkelijk de zorg leveren. Het verbaasd mij telkens weer dat dit toch blijft gebeuren, willen we dit met z’n allen niet zien???? Ik hoor nooit wanneer er op de zorg bezuinigd moet worden welke posten moeten inleveren en dan bedoel ik al het geld wat de bestuurders verdienen en dat is geld wat wij met z’n allen keihard voor moeten werken, het is het AWBZ geld dat nodig is voor de daadwerkelijke zorg en niet de zorg van de bestuurders. Grote auto’s, grote huizen, dure reizen etc. en geloof mij: tijdens hun tripje naar de Bahama’s denken ze echt niet aan al die ouderen die te lang in hun eigen ontlasting moeten liggen voordat er een medewerkser kan komen waarvan maar 10 minuten voor is geindiceerd. Schandalig!!!

 4. SChandalig, in één woord.
  Vorig berichtje, 2 directeuren krijgen een miljoen mee en hier moeten wij bezuinigen.
  Voor wie? Voor Marc Rutten en consorten, voor de cda en diegene die er bij horen?
  Aub, denk aan onze ouderen en nu eens niet aan je eigen portemonai.
  Lever eens wat in, ipv meer te willen.

 5. De gezondheidzorg levert ook geld op, gezondheid waardoor mensen weer aan het werk kunnen en werkgelegenheid voor velen die allemaal premie betalen. Is deze kosten/batenanalyse weleens gedaan in Den Haag? Ik begrijp dat de burger meer moet uitgeven aan zorg dan tot nu toe, mensen (die )chronisch ziek zijn een eigen risico geven van € 300,-geeft echt op termijn gezondheidsproblemen en niet bij mensen met 2 x modaal of meer.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.