Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bussemaker komt met ‘Deltaplan gehandicaptenzorg’

Redactie Zorgvisie
Staatssecretaris Bussemaker (VWS) kondigde donderdag een ‘Deltaplan’ voor de gehandicaptenzorg aan om de veiligheid in deze sector te vergroten. Aanleiding voor deze actie is het IGZ-rapport ‘Verantwoorde zorg voor gehandicapten onder druk’ van deze maand.

Het Ministerie van Volksgezondheid gaat de komende jaren 7,5 miljoen euro uittrekken om in de langdurige zorg kwaliteit en veiligheid te vergroten. Een deel van dit budget zal naar het ‘Deltaplan voor de gehandicaptenzorg’ gaan. Dat zei de staatssecretaris op een conferentie over cliëntveiligheid. “De 7,5 miljoen wordt verdeeld over verschillende verbeterprojecten zoals ‘Zorg voor Beter’ en worden gebruikt ter ondersteuning van zorgprofessionals binnen de langdurige zorg”, zegt Lilian Jansen van VWS. “Hoeveel geld er precies naar gehandicaptenzorg gaat, is nog niet duidelijk. Wij overleggen nu met de sector op welke manieren we de veiligheid in de gehandicaptenzorg concreet kunnen verhogen”. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Links

Seksueel misbruik gehandicapten slecht gemeld

Onbegrepen gehandicapten krijgen eigen verpleeghuis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.