Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bussemaker: pgb’s niet stopzetten

Staatssecretaris Bussemaker van VWS zal de regeling van persoonsgebonden budgetten (pgb’s) niet stopzetten als het geld voor 2008 voortijdig op is. Dat zei ze in een spoeddebat met de Tweede Kamer op 12 maart.
Bussemaker: pgb’s niet stopzetten

Aanleiding voor het debat was het nieuws van het ministerie dat de bodem van de pgb-pot in juni al in zicht zal zijn, omdat het aantal pgb-houders sterk stijgt.

Niet stopzetten

Vorig jaar kwamen er per maand gemiddeld 2200 budgethouders bij, maar in het najaar waren dat er wel 3000 per maand. Als die groei doorzet, dan is de 1,8 miljard euro in juni alweer op. Bussemaker zal de regeling in ieder geval niet stopzetten. Wat ze wel gaat doen, zal ze dan bekendmaken.

Bussemaker: ‘Geloofwaardige en onbetwistbare zorg’

De staatssecretaris wijst in een brief aan de Tweede Kamer op de te ruime formulering van de AWBZ-aanspraken als oorzaak voor de “ongekende pgb-groei”. Omdat die niet gepaard gaat met een daling van de zorg-in-natura, is een “kritische herbezinning nodig”. Bussemaker streeft ernaar dat er op grond van de AWBZ alleen “geloofwaardige en onbetwistbare zorg” wordt verleend. Wat ze daar precies mee bedoelt, zal ze omschrijven na het verschijnen van het SER-advies over de toekomst van de AWBZ in april. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

De AWBZ als opbergsysteem van hopeloze gevallen

Pgb slokt groeiruimte AWBZ op

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.