Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bussemaker: ‘We kwamen veel te weinig aan welzijn toe’

Mark van Dorresteijn
Jet Bussemaker, oud-staatssecretaris van VWS, vindt het jammer dat haar staatssecretarisschap zo gedomineerd is door het tumult rond de thuiszorg. “Daardoor kwamen we veel te weinig aan welzijn toe”, zegt zij in een interview met Zorg + Welzijn.
Bussemaker: ‘We kwamen veel te weinig aan welzijn toe’

Bussemaker baalt ervan dat haar beleidsbrief over het programma Welzijn Nieuwe Stijl door de val van het kabinet nog niet bij de kamer terecht is gekomen. Daarnaast had ze de aanbesteding graag uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) gehaald.

Enorme prikkel

Door de pijnlijke bezuiniging op ondersteunende en activerende begeleiding in de AWBZ heeft Welzijn Nieuwe Stijl wel een enorme prikkel gekregen, legt Bussemaker uit. “Het wegvallen van die ondersteuning blijkt bij veel mensen vrij gemakkelijk te gaan. Als er toch ondersteuning nodig is, dan wordt dat gewoon geregeld via de Wmo.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Gemeenten gestraft voor investeren in welzijn

Bussemaker komt niet terug in de Tweede Kamer

Bussemaker: zorgkantoren moeten inkopen op kwaliteit

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.