Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Buurtzorg onderhandelt over overname TSN’

Zorgaanbieder Buurtzorg Nederland onderhandelt met zo'n 350 gemeenten en de bewindvoerders van TSN Thuiszorg om de zorg van de noodlijdende thuiszorgorganisatie over te nemen. Dat melden verschillende bronnen aan de NOS. Buurtzorg Nederland wil daarvoor gebruik maken van de medewerkers van TSN Thuiszorg.
buurtzorg.jpeg
Foto: buurtzorg

TSN Thuiszorg vroeg eind november uitstel van betaling aan, omdat het niet meer genoeg geld heeft om de rekeningen te betalen. Tot nu toe zijn de medewerkers nog betaald. Zeer waarschijnlijk gaat het bedrijf binnenkort failliet. De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium volgens de NOS. In verschillende bijeenkomsten sprak Buurtzorg Nederland met meerdere gemeenten tegelijk over de voorwaarden en tarieven van de zorg. In de loop van volgende week wordt met een aantal grote gemeenten apart gesproken.

Niet makkelijk
Daarna komt er meer duidelijkheid over hoeveel zorg en werkgelegenheid er behouden blijft. De onderhandelingen zijn niet makkelijk. De ongeveer 350 gemeenten waarmee wordt gesproken, maken namelijk ieder een eigen afweging.

Bankroet
De mogelijkheid om TSN Thuiszorg failliet te laten gaan wordt ook bekeken. Dat betekent dat de medewerkers officieel op straat komen te staan. Zij worden daarna weer aangenomen door Buurtzorg Nederland. Of dat onder dezelfde arbeidsvoorwaarden is als bij TSN Thuiszorg is nog niet duidelijk.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.