Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Buurtzorg sluit meerjarencontract met VGZ

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Buurtzorg Nederland en zorgverzekeraar VGZ hebben een driejarig contract gesloten over ‘zinnige buurtzorg’. Samen zetten ze in op betere zorg, minder kosten per cliënt en het vergroten van de aantrekkelijkheid van het vak wijkverpleegkundige. Het contract heeft een waarde van 250 miljoen euro.
Jos de Blok Buurtzorg
Buurtzorg-directeur Jos de Blok

Het contract tussen VGZ en Buurtzorg

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Een pracht voorbeeld van anders insteken: wij kennen Jos de Blok en ‘zijn’ Buurtzorg al van ‘zinnig zorgen’, namelijk de verpleegkundige als vol zelfstandig vak’persoon’ beschouwen met maximale ruimte om binnen het eigen team te beslissen wat nodig is, leidend tot meer tevreden ‘cliënten’, meer gemotiveerde werkers en ja: zelfs lagere kosten! Alles waar wij in de zorg om zitten te springen en tallozen glashard aan voorbij lopen.

   Extra mooi dat hier een ander dilemma invulling krijgt: namelijk de relatie tussen verzekeraar en dienstverlener op basis van gelijkwaardigheid, weg uit het perverse keurslijf van ‘inkoop-verkoop’, ook nog eens op basis van machtsongelijkheid. Hoe vreemd dat wij dat nog steeds normaal vinden op de meeste plekken in de zorg.

   Kortom: de vakmens in eigen kracht met ruimte en de verzekeraar als partner om in volwaardigheid samen met de dienstverlener zaken te regelen.

   Dank Jos, voor wéér een lichtend voorbeeld!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.