Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BV Slotervaart schrijft zwarte cijfers

Het Slotervaartziekenhuis is sinds 1 juni formeel omgevormd tot een BV. De omvorming valt samen met gunstige eerste kwartaalcijfers.

Na het Havenziekenhuis in Rotterdam is het Slotervaart het tweede Nederlandse ziekenhuis dat de BV als rechtsvorm heeft. Anders dan het Havenziekenhuis, dat eigendom is van het Erasmus MC, is het Slotervaart echter in private handen. Investeringsmaatschappij Meromi BV nam het ziekenhuis vorig jaar augustus over. Met de vorming van een BV, waarvan Meromi enig aandeelhouder is, is de overdracht formeel afgerond.

De nieuwe raad van bestuur onder leiding van Aysel Erbudak sprak bij haar aantreden in oktober de verwachting uit dat het Slotervaartziekenhuis in 2007 een positief bedrijfsresultaat zou boeken. De cijfers over het eerste kwartaal van 2007 sterken de raad in deze verwachting. Door meer patiënten te behandelen en de kosten structureel te verlagen heeft het Slotervaart een positief resultaat van negen ton weten te boeken. (PvdP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.