Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CAK-app berekent eigen bijdrage Wmo

Redacteur Zorgvisie
Het CAK heeft een app gelanceerd waarmee budgethouders en gemeenten de eigen bijdrage voor Wmo-voorzieningen kunnen berekenen. Dat meldt Binnenlands Bestuur.
App.jpg
Fotolia.

Het CAK kondigde de app al eerder dit jaar aan. Met de applicatie kunnen gemeenten inwoners al tijdens keukentafelgesprekken een indicatie geven van de hoogte van de eigen bijdrage. Leidend daarbij zijn de tarieven die gemeenten doorgeven aan het CAK. Er worden vijf vragen gesteld over de woonsituatie, het eigen vermogen, het inkomen in 2014, het aow-pensioen en de gemeente waarin de gebruiker woont. Naar het type zorg dat nodig is, wordt niet gekeken. Dat is volgens het CAK te ingewikkeld om in te voeren. De eigen bijdrage die uit de berekening komt, is het maximale bedrag dat iemand moet betalen.

Lancering app
De lancering van de app volgt op de discussie die de afgelopen weken werd gevoerd over de eigen bijdrage in de Wmo. Binnenlands Bestuur meldde in maart dat gemeenten inwoners vaak slecht informeren over de eigen bijdrage, wat leidt tot zorgmijding. In de Tweede Kamer werd daarna besloten dat gemeenten betere voorlichting moeten geven over de hoogte van de eigen bijdrage. Met de app hoopt het CAK in een eerder stadium meer duidelijkheid te geven over de maximale hoogte van de eigen bijdrage.

Dossier Innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.