Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Calibris kiest ‘beste leerlingen verpleegkunde 2008’

Maaike Peerbolte (Roc Zadkine) en Sharon Weeshoff (Horizon College) zijn verkozen tot Calibris ZorgToppers 2008. De leerlingen delen de eerste prijs.

Gita Gallé, directeur van NVZ vereniging van ziekenhuizen, reikt de prijs uit aan de leerlingen verpleegkunde die uitblinken in beroepshouding en vakdeskundigheid. Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk, organiseert de wedstrijd ter promotie van het werken in de zorg.

De leerlingen namen het in de finale op tegen vier andere kandidaten. Ze speelden twee rollenspellen en werden door een vakkundige jury beoordeeld op aspecten als communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen, samenwerken en begeleiden. Sharon Weeshoff liet tijdens de rollenspellen zien dat zij zich erg goed kan inleveren in de patiënt. Maaike Peerbolte toonde zich een zeer volwassen en daadkrachtige verpleegster. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Hectiek en hulpverlenen motiveren leerling-verpleegkundige

160 miljoen voor stages en opleidingen in de zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.