Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Canisius-Wilhelmina werft student-verpleegkundigen

Mark van Dorresteijn
Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen wil pas afgestudeerde verpleegkundigen versneld laten doorstromen naar een vervolgopleiding. Hiermee wil het ziekenhuis proberen een tekort aan gespecialiseerd personeel tegen te gaan. Dat meldt dagblad de Gelderlander.
Canisius-Wilhelmina werft student-verpleegkundigen

Dit schooljaar gaat het CWZ op zoek naar twee verpleegkundestudenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) die al een specialisatie voor acute zorg hebben gevolgd. Zij krijgen bij wijze van experiment een baan aangeboden met de bedoeling om hen versneld te laten doorstromen naar de vervolgopleiding voor de intensive en medium care. Normaal gesproken hebben zij hiervoor twee jaar werkervaring nodig. Met een intensief en tegelijkertijd afwisselend eerste arbeidsjaar denkt het CWZ de periode te kunnen halveren, zonder in te hoeven boeten aan kwaliteit.

Grotere schaal

Bij een geslaagde pilot gaat het ziekenhuis de werkwijze op grotere schaal toepassen. Dinsdag 11 januari wordt het zogeheten traineeship uitvoerig toegelicht op een symposium voor HAN-verpleegkundestudenten. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

VUmc zet studenten in tegen parkeerchaos

Studenten kiezen vaker voor zorgopleiding

Studenten vullen tekort kraamzorg op

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.