Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cao-onderhandeling ziekenhuizen hervat

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) wil weer aan tafel met de vakbonden. Dinsdag stuurde de NVZ de bonden een brief, waarin het de bonden uitnodigt om op 3 maart weer aan tafel te komen.
Cao-onderhandeling ziekenhuizen hervat

Het lijkt er dus op dat de acties in de verschillende ziekenhuizen hebben geholpen, zegt Elise Merlijn, cao-onderhandelaar bij FNV Zorg & Welzijn. ‘Dankzij de acties van het ziekenhuispersoneel en het door ons gestelde ultimatum is de deur weer geopend. De NVZ heeft zijn eindbod ingetrokken en wil weer aan tafel. Dat is alvast een goed begin. Maar dat betekent niet dat we er nu zijn. Integendeel. Er zal nog stevig onderhandeld gaan worden. En de druk van mogelijke acties moet voelbaar blijven voor de werkgevers. Daarom blijven we voorlopig gewoon actievoeren!’

Ultimatum

Op 19 februari hebben de bonden een ultimatum aan de NVZ gestuurd. In dit ultimatum werd geëist dat het eindbod van tafel moest en werden nogmaals de eisen van het ziekenhuispersoneel benadrukt. Dit ultimatum heeft de NVZ nu dus ten harte genomen.

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd te hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.