Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Cardiologen Ruwaard van Putten geschorst door IGZ

Alle leden van de maatschap Cardiologie van het in opspraak geraakte Ruwaard van Putten Ziekenhuis moeten per direct stoppen met hun werkzaamheden. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) donderdag in een bevel aan het ziekenhuis laten weten.
Cardiologen Ruwaard van Putten geschorst door IGZ

De inspectie neemt deze maatregel na een eerste bestudering van een aantal patiëntendossiers in het onderzoek naar het hoge aantal sterfgevallen op de afdeling cardiologie in 2010. Mogelijk zijn mensen overleden door fouten van cardiologen.

Het ziekenhuis wist al dat dit bevel eraan zat te komen en heeft daarom dinsdag besloten om de poliklinieken tijdelijk te sluiten. Dat liet een woordvoerster van het ziekenhuis donderdag weten. De sluiting duurt vooralsnog 7 dagen. Deze termijn kan door de minister verlengd worden. (ANP)

Lees meer:

130 patiënten Ruwaard moeten uitwijken

Ook polikliniek cariologie Ruwaard gesloten

Slachtoffers Ruwaard krijgen juridische bijstand

2 REACTIES

  1. Ik denk datInspectie intussen ook niet meer weet wat de taak van Inspectie is.Dat is al wel duidelijk.Orde op zaken met allerlei figuren die in een sowieso salaris symbiose met elkaar verbonden zijn is ook niet direct te verwachten.Klachten bij ziekenhuizen worden al heel lang tegen gehouden of genegeerd door de eigen klachten functionaris die -dat heb ik dan wel meegemaakt- gewoon grof brieven negeert en een klacht naar Inspectie heeft ook niet altijd zijn.Blijft veel te lang liggen.Waar we behoefte aan hebben is een hele grote bezem die alle stof en onnodige rompslomp aan gaat pakken.begin eens met op klachten te reageren en ontsla al die slagers die het eigen vlees gaan keuren.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.