Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cardiologieafdeling Ruwaard weer open

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse mag de afdeling cardiologie in fases heropenen. Dat maakte het ziekenhuis donderdag bekend, na een overleg met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De afdeling gaan draaien met een nieuwe ploeg cardiologen van het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis.
Cardiologieafdeling Ruwaard weer open

Volgens de IGZ en de Raad van Bestuur van het ziekenhuis zijn de patiëntveiligheid en de kwaliteit van de zorg gewaarborgd. De heropening zal desalniettemin gefaseerd plaatsvinden. Komende maandag zullen twee cardiologen allebei één dagdeel spreekuur houden. Daarna wordt het aantal cardiologen en spreekuren uitgebreid. De hartafdeling van het ziekenhuis werd vorige maand gesloten vanwege een mogelijk onverklaarbaar hoog sterftecijfer op die afdeling in 2010. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft het hele ziekenhuis onder verscherpt toezicht gesteld. Vier cardiologen zijn op non-actief gesteld. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.