Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cardioloog Ad Dunning overleden

Mark van Dorresteijn
De cardioloog en columnist/essayist Ad Dunning is maandag plotseling overleden. Dat heeft zijn familie dinsdag laten weten. Hij werd 78 jaar.
Cardioloog Ad Dunning overleden

Cardioloog Dunning schreef onder meer in Elsevier, NRC Handelsblad en De Gids over medische wetenschap. Hij lichtte tal van medische ontdekkingen toe, maar werd vooral bekend omdat hij als een van de eersten waarschuwde voor beperkingen en risico’s van de geneeskunde. Daarnaast was Dunning onder meer lid van de Gezondheidsraad en hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

De trechter van Dunning

De ’trechter van Dunning’ is een veel gebruikte term. Het voorstel was dat alle behandelingen als het ware door een trechter gegoten moeten worden. Alleen gezondheidszorg die noodzakelijk, werkzaam en doelmatig of te duur is, zou vergoed mogen worden.

Loopbaan Dunning

Dunning studeerde in de jaren ’50 geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Tussen 1980 en 1994 was hij hoogleraar cardiologie aan het AMC in Amsterdam. De medicus was een van de medeoprichters van het Republikeins Genootschap. In 1994 was Dunning voorzitter van de kandidatencommissie van de PvdA die moest zorgen voor geheel vernieuwde Tweede Kamerfractie. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.