Care kampt met declaratieproblemen

Aanbieders van langdurige zorg ondervinden in de eerste twee maanden van 2016 problemen met het declareren van geleverde zorg. De knelpunten zijn ontstaan omdat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) laat is met het publiceren van de zogenoemde tariefbeschikkingen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
fototaliafinance400.jpg
Foto: Fotolia

Voor het leveren van zorg hebben zorgkantoren en zorgaanbieders vorig jaar tariefafspraken gemaakt. De NZa moet deze tarieven nog goedkeuren en vastleggen in beschikkingen. De NZa heeft laten weten dat de beschikkingen met de budgetafspraken Wlz 2016 pas medio februari gepubliceerd worden. Dit levert knelpunten op met de declaraties over de eerste maanden van 2016. ActiZ heeft de NZa verzocht hierop regie te pakken en in overleg met zorgaanbieders en zorgkantoren praktische werkafspraken te maken.

Jan de Vries
‘Wij vinden het belangrijk dat de NZa zo snel mogelijk met de tariefbeschikkingen komt’, zegt algemeen directeur Jan de Vries van ActiZ.

0
89

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.