Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Carinova, Verian en Sutfene blazen fusie af

Redactie Zorgvisie
De fusie tussen de Carinova Leiboom Groep, Vérian en Sutfene is van de baan. De zorginstellingen zien van de fusieplannen af na bezwaren van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

De NMa constateert dat op de markten voor huishoudelijke verzorging en persoonlijke verzorging en verpleging de concurrentie zou kunnen worden belemmerd in de regio’s Apeldoorn-Zutphen, Midden-IJssel en Zwolle. In een deel van de regio’s zou de concurrentiedruk wegvallen. Volgens de marktmeester valt hiermee ook een belangrijke prikkel weg om goede zorg voor een goede prijs te leveren. Naar aanleiding van deze voorlopige bevindingen hebben de beoogde fusiepartners hun vergunningsaanvraag ingetrokken.

De NMa heeft sinds 2004 in 104 zaken besluiten genomen bij het beoordelen van concentraties in de zorgsector. In 61 keer ging het om AWBZ-zaken. Van de 104 zaken zijn er tien waarbij de beoogde fusiepartners zelfstandig de fusieplannen, mede gelet op de bezwaren van de NMa, niet hebben voortgezet. Daarnaast is in negen zaken de concentratie in gewijzigde vorm tot stand gebracht, nadat partijen zogenaamde remedies (voorstellen) hadden aangeboden om de door de NMa geconstateerde bezwaren weg te nemen. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Fusie thuiszorginstellingen Twente gaat niet door

Gedwongen ontslagen bij thuiszorginstelling Vérian

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.