Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Catharina en dermatologen treffen regeling

Mark van Dorresteijn
Het Catharina Ziekenhuis en de voormalige maatschap dermatologie zijn er na een lange strijd samen uitgekomen. Dat meldt het ziekenhuis.
Catharina en dermatologen treffen regeling
Foto: Catharina

Op de website van het ziekenhuis staat een kort bericht dat beide partijen ‘in goed onderling overleg tot een minnelijke regeling’ zijn gekomen. ‘Over de inhoud van die regeling worden geen mededelingen gedaan. Alle procedures zijn hiermee definitief geëindigd’, aldus het ziekenhuis.

Ruzie

Het conflict tussen ziekenhuis en de maatschap escaleerde in 2013 toen bleek dat de dermatologen, zonder dat het bestuur dat wist, binnen de muren van het ziekenhuis een praktijk voor ‘niet-verzekerde zorg’ (cosmetische dermatologie) was begonnen.

Juridische zaken

De zorg is aan verandering onderhevig, daarnaast zijn er regelmatig conflicten. Dit zorgt voor onduidelijkheid en onzekerheid. De oplossing komt dan vaak uit het juridische circuit. In het dossier juridische zaken leest u over juridische kwesties, rechtszaken en het scheidsgerecht.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.