Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Catharina moet uitspraken dermatologen rectificeren

Mark van Dorresteijn
Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft in januari tijdens een persconferentie ten onrechte de indruk gewekt dat vier dermatologen zijn weggestuurd vanwege fraude.
Catharina moet uitspraken dermatologen rectificeren

Het ziekenhuis moet uitspraken over de dermatologen daarom rectificeren in een advertentie in vier landelijke en twee regionale kranten. Bovendien mogen de dermatologen niet meer worden beschuldigd anders riskeert het ziekenhuis een dwangsom.

Goede naam

De rechter meent dat het bestuur van het ziekenhuis de eer en goede naam van de dermatologen heeft aangetast door in nauwelijks bedekte termen te insinueren dat zij niet integer zijn geweest en zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten. ‘De uitlatingen wekken sterk de indruk dat er volgens het Catharina Ziekenhuis bij de dermatologen sprake was van fraude. Het ziekenhuis heeft grenzen overschreden en zich onnodig grievend uitgelaten”, aldus de uitspraak.

Onverzekerde cosmetische dermatologie

Het ziekenhuis en de dermatologen maakten ruzie over de oprichting van een praktijk voor onverzekerde cosmetische dermatologie in het ziekenhuis. De hele maatschap dermatologie werd uit het ziekenhuis gezet omdat er volgens het ziekenhuis geen toestemming was voor de nieuwe praktijk. De dermatologen zeggen dat ze die toestemming wel hadden. Het Scheidsgerecht Gezondheidszorg bepaalde eind 2013 dat het Catharina Ziekenhuis 1 miljoen euro moet betalen aan de dermatologen vanwege het inkomstenverlies dat zij lijden door het gedwongen vertrek uit het ziekenhuis. Van fraude was geen sprake, oordeelde het Scheidsgerecht.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.