Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Catharina ziekenhuis eist voorschot onverzekerde patiënt

Redacteur Zorg+Welzijn
Het Eindhovense Catharina Ziekenhuis vraagt aan onverzekerde patiënten vanaf het najaar een voorschot van 200 euro. Het gaat daarbij alleen om onverzekerde patiënten die niet-acute zorg nodig hebben, benadrukt het ziekenhuis.
Catharina ziekenhuis eist voorschot onverzekerde patiënt
Foto: ANP Koen Suyk

De maatregel is bedoeld om patiënten duidelijk te maken dat ze zich moeten verzekeren. De rekening krijgen ze – altijd al – achteraf opgestuurd. Het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond doet dit overigens al ruim anderhalf jaar, om financiële redenen. ‘Vooral in de zomer komen veel onverzekerde buitenlandse seizoensarbeiders naar onze regio’, aldus een woordvoerster.

Een woordvoerder van het Catharina Ziekenhuis benadrukt dat behandelingen van niet-verzekerden ten koste gaan van het ziekenhuisbudget. ‘Dat verhoogt weer de kosten van behandelingen voor verzekerden. In deze tijd van discussie over groeiende zorgkosten is het belangrijk dudielijk te maken waar het geld aan wordt uitgegeven.’ Niet bekend is hoeveel onverzekerden het Catharina Ziekenhuis jaarlijks behandelt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.