Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CDA: ‘Bussemaker moet meer doen aan chaos CAK’

Tweede Kamer-lid Jan de Vries heeft staatsecretaris Bussemaker gemaand de chaos bij CAK-BZ niet te bagatelliseren. Zo meldt nieuwssite gemeente.nu. De chaos bij het administratiekantoor is op dit moment zo groot dat er volgens het CDA harde maatregelen nodig zijn.

Het CAK-BZ (Centraal Administratie Kantoor Bijzondere Zorgkosten) is verantwoordelijk voor de administratie en registratie van de eigen bijdrage AWBZ, de financiering van AWBZ-instellingen en de uitvoering van de eigen bijdrage Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Verkeerde rekeningen

In augustus nam het CAK-BZ de administratie van de zorgkosten over van de zorgkantoren en sindsdien regent het klachten. Verkeerde rekeningen, onbereikbaarheid, het negeren van bezwaarschriften en niet kunnen geven van informatie zijn de meest voorkomende klachten.

Dagelijks klachten

Bij de meeste politieke partijen komen dagelijks klachten binnen, zo ook bij het CDA. In het programma In de Knip van Omroep Max klaagde een aantal betrokkenen over het CAK. Het CAK onderkent de problemen en zegt hard aan oplossingen te werken.

Kamervragen

De Vries heeft afgelopen week Kamervragen gesteld over deze materie en verwacht volgende week antwoord. Als deze antwoorden niet voldoen, eist hij een debat met de kamer.

Reactie

In het programma In de Knip gaf staatssecretaris Jet Bussemaker schriftelijk een reactie op de klachten van de gedupeerden in de uitzending: Bussemaker: ‘Ik hou alles nauwlettend in de gaten.’ De Vries: ‘Dat geeft mij weinig vertrouwen, de staatssecretaris bagatelliseert de boel. Zij moet veel meer doen dan het in de gaten houden, zij moet veel concretere afspraken maken met het CAK. Het CAK zei desgevraagd al bezig te zijn met het aantrekken en scholen van extra personeel.’ (Gemeente.nu)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.