Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Cees Sterk: ‘Keiharde eis’ nooit genoemd

Redactie Zorgvisie
“Onze medisch specialisten hebben op eigen initiatief besloten om voor twee miljoen garant te staan”, meldt Cees Sterk, bestuursvoorzitter van Orbis Medisch en Zorgconcern. Dit in een intern bericht voor de medewerkers van het concern. Van een ‘keiharde eis’ door de bestuursvoorzitter van CZ, Mike Leers, is nooit sprake geweest.
Cees Sterk: ‘Keiharde eis’ nooit genoemd

“Net als alle belanghebbenden heeft ook CZ geïnformeerd of onze specialisten een bijdrage zouden willen leveren”, vervolgt de bestuursvoorzitter in het bericht. “Maar CZ heeft dit nooit als voorwaarde genoemd, of als keiharde eis gesteld.” De bestuursvoorzitter van Orbis reageert hiermee op een eerder bericht waarin Leers de bijdrage van medisch specialisten als ‘keiharde eis’ noemt, nadat Orbis om een bijdrage van vijf miljoen aan de zorgverzekeraar had gevraagd.

Brief Cees Sterk

Sterk is van plan een brief te schrijven aan CZ waarin hij duidelijk maakt dat “ons niets bekend is van een ‘keiharde eis’ en dat de genoemde bijdrage een eigen initiatief van onze specialisten was”.

Positief effect

Sterk meent verder dat de bereidheid van specialisten om voor een bedrag van 2 miljoen euro borg te staan de andere stakeholders positief heeft beïnvloed. “Zij verdienen hulde en geen zure opmerkingen.”

Sociaal plan

Medisch en Zorgconcern Orbis verkeert in grote financiële problemen. De financiering van het sociaal plan kost twintig miljoen euro. Daarvan wordt vijf miljoen gefinancierd door Fortis en ABN Amro, vijf miljoen door de provincie Limburg, nog eens vijf miljoen door gemeente Sittard, zorgverzekeraar CZ vier miljoen en de specialisten staan garant voor twee miljoen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Orbis en Atrium willen fuseren

Specialisten Orbis springen bij

‘Jansen hield informatie achter over nieuwbouw Orbis’

Gemeente Sittard-Geleen schiet Orbis te hulp

Ludo Jansen krijgt bijna drie euroton van Orbis

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.