Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Cees van Boven: ‘25.000 verpleegzorgplekken tegen 2026 zie ik niet gebeuren’

Redacteur Skipr, Zorgvisie en Qruxx
Er wordt te weinig actie ondernomen om zorgvastgoed bij te bouwen. Als tegen 2026 zo’n 25.000 extra verpleeghuisplekken extra gebouwd moeten worden, zoals beoogd in de bestuurlijke afspraken, zouden die plannen er nu al moeten zijn, vertelt Cees van Boven, bestuursvoorzitter van Woonzorg Nederland.
Cees Van Boven 0660440
Premium

Dit jaar start de woningcorporatie,

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Goede analyse van Cees van Boven. Er wordt veel gepraat en er worden hoge aantallen genoemd maar dat gaat ons de realisatie niet brengen. De vaart moet er nu in om maar enigszins in de buurt te komen van de ambitieuze aantallen. Te beginnen bij het concretiseren van de woonvisies bijvoorbeeld door te sturen via bestemmingsplannen en het bekorten van praat procedures. Ook zorginstellingen kunnen er meer de vaart in kunnen krijgen door meer met risicodragende ontwikkelaars te werken die de ervaring hebben met zorg en daar hun sporen hebben verdiend. Daar zit nog onnodig koudwatervrees.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.