Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Celstraffen voor handel in medicijnen

Mark van Dorresteijn
Een 30-jarige man en diens 59-jarige moeder moeten de cel in omdat zij jarenlang illegaal handelden in slaap- en kalmeringsmiddelen. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald.
Celstraffen voor handel in medicijnen

De zoon kreeg 2 jaar celstraf, de vrouw hoorde dat zij 1,5 jaar achter de tralies verdwijnt. Een boete van 50.000 euro, zoals de aanklager had gevraagd, hoefden zij niet te betalen.

Medicijnen via internet

De handel vond plaats tussen oktober 2007 en maart 2011. Uit onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg bleek dat de medicijnen werden aangeboden via internet. Honderden klanten kochten geneesmiddelen als oxazepam, valium, clonazepam en temazepam. De twee zouden zeker 200.000 euro hebben verdiend. Tijdens de rechtszaak kwam het tweetal niet opdagen. De rechters rekenen hen dat aan, omdat ze daarmee geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor hun daden. De rechtbank heeft dat meegewogen in de straf.

Illegale handel

De illegale handel werd ontdekt nadat de douane pakketten met medicijnen uit Thailand had onderschept. De zendingen waren geadresseerd aan de daders. Klanten moesten met andere omschrijvingen geld overmaken, zoals ‘benzinegeld’ of ’tasjes’ of ‘marktplaats’, waarna de medicijnen werden verstuurd of konden worden opgehaald, zo betoogde de officier van justitie.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.