Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Chiel Bos vandaag met de VUT

Directeur Zorg van Zorgverzekeraars Nederland Chiel Bos maakt vandaag gebruik van de VUT-regeling.

Tijdens een druk bezochte receptie ter gelegenheid van zijn afscheid 19 maart 2008 werd Bos al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Bos ontving toen de versierselen uit handen van Ab Klink, minister van VWS. Volgens Klink heeft Bos zich verdienstelijk gemaakt voor de gezondheidszorg in ons land en daarmee dus ook voor de Nederlandse samenleving. Bos begon zijn carrière als apotheekhoudend huisarts.

Commissies

Ook was hij adviseur van diverse commissies van VWS, zoals de Ziekenfondsraad, de Nationale Gezondheidsraad en de Geneesmiddelencommissie. Vervolgens was hij twee jaar beleidsadviseur bij de Landelijke Huisartsenvereniging en vijf jaar commercieel directeur van een grote arbodienst voordat hij in 1999 de overstap maakte naar ZN als directeur Zorg.

Stevige uitspraken

Klink noemde Bos een charmante netwerker, die niet bang is om stevige uitspraken te doen en met wie het toch moeilijk is om ruzie mee te krijgen. Klink memoreerde hoe Bos als directeur Zorg van ZN een belangrijke rol heeft gespeeld bij de totstandkoming van de Zorgverzekeringswet. Zijn voornaamste taak was om vertrouwen te creëren tussen politiek, verzekeraars en patiëntenorganisaties over de werking van het nieuwe zorgstelsel en de rol van de zorgverzekeraars daarin.

Verbetering

Door zijn toedoen is de relatie tussen zorgverzekeraars, patiëntenverenigingen, zorginstellingen, medici en overheid de afgelopen jaren sterk verbeterd. En dat is volgens Klink weer een belangrijke succesfactor voor de werking van het nieuwe zorgstelsel in ons land. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Rompa: ‘Chiel Bos destructief over thuiszorg’

Rompa: ‘Uitlatingen Bos zijn misselijkmakend’

Bos: ‘Laat zorgaanbieders niet zelf indiceren’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.